Rólunk

Rólunk

Napjainkban a halak fontos szerepet töltenek be az élet számos területén. Komoly szerepük van a népélelmezésben is. A FAO adatai alapján 2011-ben 3 millió tonnával haladta meg a marhatenyésztésből származó húsmennyiséget az akvakultúrában megtermelt halhús. Ehhez azonban olyan intenzív, szuper intenzív rendszereket kell működtetni, amelyek jelentős tapasztalattal rendelkező halászati szakembert és állatorvost igényelnek.

Nem szabad megfeledkezni az állatkertek és akváriumok halállományáról sem. Ezekben az intézményekben komoly munka folyik a veszélyeztetett fajok megmentéséért, számos kihalás szélére sodort édes, valamint tengervízben élő halfajjal foglalkoznak világszerte. Az állatok egészségi állapotának nyomon követése, a beteg egyedek kezelése, vagy a szaporodásuk segítése is állatorvosi feladat.

rólunk

A díszhalakkal foglalkozó akvaristák száma szintén növekedett az elmúlt években. Az állattartók, tenyésztők, hobbisták gondoskodóbbá váltak. Az állataik igényeit szem előtt tartják, fontos számukra, hogy az eredetihez nagyon hasonló, már-már ugyanolyan optimális környezetet biztosítsanak halaiknak. De sokszor a nem megfelelő tartástechnológia, vagy egy új hallal érkező kórokozó komoly problémát okozhat az állományban.

Csapatunk